Join us on

Upcomming

Events

Check out our music

Twitter square blue large thewhitearrowlogoklein logo-Facebook-klein3

Djembé workshops

djembé-workshop_klein

a few times a month, course of Alchemistic drumming and African percussion.

More info

Clipboard01

Icaro workshop

Twice a month,  the ancient way of shamanic Amazon singing in the style of Mestizo shamanism from Peru More info

de stemgenzer

Voice-Healer

Every month Finding your inner voice, during this deep singing workshop

More info

Opening of the Heart

Every month Ceremonie with the Amazon plant energies.  

More info.

TAKI

Every month soundhealing concerts in the spirit of the amazon Maestros

Subscribe to our newsletter cacao_klein taki klein seasons shift_klein

Cacao ceremonies

Every month there are more than 4 Cacao ceremonies.  Check out our new website

Season's Shift

Our year training  in personal development, to become a life-wizzard.

150485982716773

To see all our events,

click

icaro zeer klein en smal sensitve horses_small

Horse circles

Every month a few horse circles.  There are mixed circles and circles only for women

Percussie spelen is heel toegankelijk en is daardoor een effectieve metafoor voor samenwerking en afstemming; binnen een korte tijd ontstaat er een swingend ritme dat we als basis nemen voor verdere werkvormen. De keuze hierin hangt af van het doel van de sessie.

Er worden verschillende ritmes door elkaar gespeeld, door af te stemmen op elkaar vindt het geheel automatisch een balans. Dat wekt verbazing en maakt veel energie los in een groep! Door je over te geven aan het geheel ervaar je dat het geheel meer betekent dan de som der delen.

THE WHITE ARROW

Percussie

THE WHITE ARROW

Intuïtief

Musiceren

Vanuit je intuïtie leren muziek maken, voor mensen met of zonder  muzikale ervaring! Laat je verrassen, laat je ontroeren, voel ontspanning en nieuwe inspiratie door je heen stromen. Leren luisteren naar spontane impulsen. Je natuurlijke intuïtie meer leren vertrouwen. Je gedragen voelen door de creatieve stroom die zich door jou heen een weg baant en jouw unieke talenten bespeelt.

Muziek is ons leven, een leven dat we graag met jou delen.  Naast de concerten en behandelingen delen we onze kennis van muziek graag met jou, doorheen privésessies of in groep.

 

Marijn heeft meer dan 10 jaar intensieve opleiding in Afrika en België als bagage, met grote meesters als Mamady Keïta, Sidiki Camara en Ibrahima Sarr hebben mij een stevige bagage gegeven over de West-Afrikaanse percussie (djembé, dunun, Khassonké, N'goni, Balafon)

 

Tal van workshops en opleidingen door de jaren heen in Didgeridoo, ethnische fluiten, gitaar enz... geven mij de mogelijkheid om jou een stevige ondersteuning te geven in jouw muzikale ontdekkingsreis, let's travel together!

 

Hieronder vind je mijn aanbod in workshops Afrikaanse percussie, didgeridoo en intuïtief muziek maken op tal van etnische instrumenten.  

THE WHITE ARROW

Didgeridoo

De didgeridoo vindt zijn oorsprong in Noord-oost-Arnhemland in Noord-Australië.  Traditioneel wordt de didgeridoo gebruikt als instrument voor begeleiding van dansceremonies. Net zoals bijvoorbeeld de Djembé in West-Afrika.  Deze holle blaaspijp is een door termieten uitgeholde eucalyptusboomstam.  

 

Het bespelen van de didgeridoo vergt een speciale ademhalingstechniek: het circulair ademhalen, waarbij je je mond als blaasbalg gebruikt en er zo geen onderbreking komt in het geluid tijdens het inademen.  

Afbeelding3

Groepsvorming ontstaat spontaan door plezier te beleven en nu eens niet alleen cognitief bezig te zijn met elkaar, er wordt ook veel bij gelachen!

West-Afrikaanse percussie of djembé spelen is zeer fysiek, en zorgt voor een wegvloeien van stress, en spanningen. Je kunt je volledig uitleven, en naarmate de snelheid wordt opgedreven, wordt de intensiteit steeds groter.

Afrikaanse percussie

Workshops & Teambuilding

Afrikaanse ritmes zijn opgebouwd uit polyritmieken, wat wil zeggen dat er verschillende begeleidingen op verschillende instrumenten nodig zijn om tot een compleet ritme te komen.  Uit ervaring weet ik dat dit gegeven het groepsgevoel ten stelligste bevorderd, en op deze manier wordt er ook aan teambuilding gedaan.  

Formules

Er zijn verschillende formules om deze percussiesessies te boeken:

-  Dagsessies (korte kennismakingsworkshop van max. 2u)

-  Weeksessies (lange termijnlessen, met vaste regelmaat)

Extra info

- De workshops kunnen in drie talen worden gegeven (NL-FR-ENG)

- Er zijn 10 djembés altijd voorhanden.  Indien de groep groter is moeten er extra djembés worden gehuurd.

- Deze workshops kunnen zowel in groep als individueel worden gegeven (voor beginners en gevorderden)

578062_3789869388430_807002855_n

Je kiest uit een arsenaal instrumenten (trommels, fluiten, shrutibox, bellen, klankschalen, hang enz), dat instrument dat jou roept, de klanken die op dat moment met jouw gemoedstoestand resoneren.  Op dit instrument vertaal je je gevoel naar creativiteit en voel je de inspiratie indalen.  Je communiceert zeer intuïtief met jouw instrument.  Spontaan ontstaan er melodieën en borrelt er misschien wel een lied op.  

 

We begeleiden jou op deze ontdekkingsreis en delen met jou onze passie voor muziek.

 

Deze workshops kunnen individueel of in groep worden geboekt.

De klank van de didgeridoo is zeer rijk aan boventonen en is met zijn lage vibraties een zeer helend instrument om boven iemands lichaam te spelen.  De manier van ademen en de voortdurend diepe klanken van het instrument zorgen ervoor dat je als bespeler makkelijk in een meditatief inspirerende staat of lichte trance komt.

 

Indien je nog geen didgeridoo hebt, voorzie ik één voor jou om tijdens de lessen te gebruiken.  Voor de workshops in groep gebruik ik pvc buizen als oefenmateriaal, deze zijn uitermate geschikt.

didgeridoo

Tijdens deze workshops leer ik jou de techniek van het blazen (plaatsing van de lippen, en de sterkte van het blazen), alsook de techniek van het circulair ademhalen.  Er zijn nog tal van andere technieken waarbij geluiden van dieren worden geïmiteerd alsook trompetgeluiden die in een later stadium kunnen worden aangeleerd.

dige2

Graag breng ik jou deze aloude blaastechnieken bij en zorg ervoor dat je in 'no time' vertrokken bent op jouw reis doorheen de 'dream-time-world' van de aboriginals.

 

THE WHITE ARROW

Afrikaanse

Marijn De Wit, in het verleden medeoprichter van de Djansa school voor Afrikaanse percussie en dans.  10 jaar gaf hij les en specialiseerde zich in binnen en buitenland in West-Afrikaanse percussie.  Hij volgde 7 jaar intensief les bij meesterpercussionist Mamady Keita, alsook bij Patrick Huyghe en volgde tal van stages in Afrika en België bij oa Madou Fané, Ibrahima Sarr, Zoumana Dembélé, Sidiki Camara, Sega Sidibé en vele anderen.  Marijn werkt nu als klanktherapeut en geeft tal van workshops ter persoonlijke ontwikkeling.  

Tijdens deze beginnersreeks zal je leren spelen op de djembé het meesterinstrument uit de Afrikaanse percussiereeks.  Het is niet nodig om een eigen djembé te bezitten, maar het kan wel handig zijn om thuis te oefenen.

Percussie

gcoudepastorie

Praktisch

voor wie: voor alle leeftijden vanaf 13 jaar. Voor mensen zonder muzikale voorkennis alsook voor mensen die reeds andere ritmische instrumenten spelen.

Je hoeft geen eigen instrumenten te bezitten of mee te brengen.  

THE WHITE ARROW

Muzieklessen

marijn soundhealing

Percussie spelen is heel toegankelijk en is daardoor een effectieve metafoor voor samenwerking en afstemming; binnen een korte tijd ontstaat er een swingend ritme.  De djembé is het ideale instrument om te gronden, om met je beide voeten op aarde te komen, het ritme te voelen in je buik en je eigen kracht te leven.

Een ritme wordt bekomen door verschillende begeleidingen samen te spelen, door af te stemmen op elkaar vindt het geheel automatisch een balans. Dat wekt verbazing en maakt veel energie los in een groep! Door je over te geven aan het geheel ervaar je dat het geheel meer betekent dan de som der delen. West-Afrikaanse percussie of djembé spelen is zeer fysiek, en zorgt voor een wegvloeien van stress, en spanningen. Je kunt je volledig uitleven, en naarmate de snelheid wordt opgedreven, wordt de intensiteit steeds groter. Afrikaanse ritmes zijn opgebouwd uit polyritmieken, wat wil zeggen dat er verschillende begeleidingen op verschillende instrumenten nodig zijn om tot een compleet ritme te komen.  Ik leer je communiceren met 'muziek' doorheen heel je lichaam, je ademhaling, zang, ritme enz.  

individueel

Geen notenleer maar ‘voelen’ met heel je lichaam, niet enkel luisteren , maar de muziek, het ritme laten binnenkomen en zo een kanaal worden voor de muziek die overal rondom aanwezig is, en deze te laten filteren doorheen jouw unieke antenne: je lichaam en geest.  Jij hebt een unieke manier om de muziek te vertalen doorheen jouw lichaam, jouw emoties, jouw verhaal…  Dit alles vormt het fundament voor de muzieklessen die ik geef.  

Je kiest zelf waarvoor je komt.  Dit kan een algemene vorming zijn rond ritmiek, stemgebruik en de keuze naar jouw zieleinstrument.  Maar je kan ook met een specifieke vraag komen om een bepaald instrument op deze manier te leren benaderen.  Je kan bij mij lessen volgen in Afrikaanse percussie, N’goni, fluiten, didgeridoo, hang, natuurstem, mondharp, en nog veel meer.

 

Deze sessies kunnen individueel worden gevolgd of je kan afspreken met enkele mensen om in kleine groep van max. 5 personen een sessie te boeken.

THE WHITE ARROW

Gitaar

workshop-gitaarspelen1

Mijn vader leerde me gitaar spelen , het was mijn eerste instrument en ik ben het door de jaren heen altijd blijven spelen.  De zachte klank van een gitaar samen met je stem, zorgt er voor dat je onmiddellijk in een singer/songwriter verandert.  Ik leer jou gitaar spelen aan de hand van akkoorden zonder notenleer, op het gevoel met contact voor wat jij er voor jezelfuit wil halen .

 

whitearrowmiddellogo

Muziek

Afbeelding3

Locatie: Gc de Oude Pastorie (Kerkstraat 24 Kapelle-op-den-Bos)

 

Data:  7 & 21 sept, 5 & 19 okt, 2 & 16 nov en 7 dec 2015

 

Aanvang: 19u (groep 1), 20u30 (groep 2) Deze 2de groep is voorlopig voorzien voor mensen met enige ervaring in percussie of djembé

 

Prijs:: 20€ per les of 120€ per reeks van 7

 

Hoe betalen: cash per les  of je kan per overschrijving betalen vr de hele reeks.  

golden eagle

THE WHITE ARROW

Native American Flute

Deze fluit van de Lakota Indianen spreekt altijd tot de verbeelding bij het horen van deze magische fluit.  Je kan deze fluit zeer snel leren.  Het is een zeer intuïtief instrument dat kan dienen als vertaler voor jouw zieletaal.  

 

Een oude spreuk in het Lakota zegt over deze fluit: ‘speel de horizon’.  En dat zegt alles.  Je kijkt naar de uitgestrekte horizon en speelt al wat je ziet en voelt.  Op enkele lessen zal je deze fluit kunnen bespelen en kan je zelf aan de slag met jouw unieke verhaal te gaan spelen op deze wonderlijke fluit.